Hvordan har jeg tabt mig?

At tabe sig er noget at det letteste man kan gøre… i teorien! Blot indtage mindre end du forbrænder, ja det lyder simpelt. Men det er det godt nok ikke skal jeg hilse og sige.

Da jeg vejede allermest næsten 134 kilo, spiste jeg masser af chips, pizza og pommes, af den simple grund, det smagte godt og det var nemt.

Viste noget af min kost skulle laves om før jeg ville tabe mig.

Jeg har tabt mig lidt over 20kg nu, på 20 måneder cirka. Det er et kilo om måneden i gennemsnit. Det kan gøres meget hurtigere. Nogle måneder har jeg tabt mig 5 kilo, andre måneder har jeg taget på.

Det skyldtes ganske enkelt, at leve helt uden pizza, chips, spise mig mæt i lagkage til fødselsdage osv, det vil jeg ikke være foruden – så må det bare tage længere tid.

Har et Garmin Vivoactive 3 ur, som tæller mine skridt og kalorier forbrændt (ved godt ingen ure er helt præcise) men det ur fortæller mig, at jeg forbrænder cirka 3000 kalorier om dagen i gennemsnit – alt efter mine aktiviteter på dagene.

Så på en ganske almindelig dag, spiser jeg 3 måltider – hvor jeg plejer at sige at hvert måltid ikke må overstige 1000 kalorier, det har faktisk været min plan hele vejen igennem.

Er der styr på indtagelsen af kalorier, så vil du tabe dig.

Jeg kan selvfølgelig ikke spise 3000 kalorier hver dag, uden at bevæge mig. Har stillesidende arbejde. De dage hvor jeg ikke får gået ture, løbet eller styrketrænet, så kan jeg se på mit ur at jeg max forbrænder 2500 kalorier.

Så sigter på at være fysisk aktiv de fleste dage hvor det kan lade sig gøre, nogle dage mere end andre selvfølgelig.

Mens jeg sidder og skriver dette, mangler jeg stadig at smide 12 kilo, til at nå min målvægt på 99.9 kilo. Og drømmer om at være i mål inden jul 2022. Kan jeg nå det? Det betyder at jeg skal smide cirka 1 kilo om ugen indtil jul. Det bliver svært – der skal ikke komme for mange lagkage dage ihvertfald. Og hvis der gør, ja så må vægttabet gå lidt længere – rejsen er nu også sjov, når man kan se det går fremad, eller tilbage hvis vi snakker om vommen;)

God dag derude:)

Skriv en kommentar